Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vrijetijdscentrum Zellik komt stapje dichterbij

 

Vrijetijdscentrum Zellik komt stapje dichterbij

De gemeente Asse dient een omgevingsvergunningsaanvraag in voor de bouw en uitbating van het vrijetijdscentrum in Zellik en de sloop van verschillende gebouwen op de site waar het centrum komt. Het is een belangrijke stap in de realisatie van het project.

Asse stelde in april vorig jaar architectenbureaus Areal & Brut aan voor de ontwikkeling en bouw van het nieuwe vrijetijdscentrum in Zellik. Dat komt op de site die in het verleden onder andere sporthal Molenbos en cultuurcentrum De Horinck herbergde. “In het nieuwe vrijetijdscentrum worden de bibliotheek, de cafetaria, de huidige zalen langs de Noorderlaan, het jeugdhuis en de jeugdlokalen ondergebracht”, aldus de gemeente Asse. “Rond de vrijetijdssite is een grote parkzone voorzien die dienst zal doen als gemeentetuin.”

De voorbije maanden werd samen met inwoners de plannen voor de gemeentetuin uitgewerkt, nu volgt een nieuwe stap. “Het gemeentebestuur dient een omgevingsvergunningsaanvraag in voor de bouw en uitbating van het vrijetijdscentrum in Zellik en het slopen van Den Horinck, de feestzaal, de jeugdlokalen en de lokalen van de para's en het Rode Kruis. De sloopwerken zullen pas uitgevoerd worden na ingebruikname van het nieuwe vrijetijdscentrum”, aldus de gemeente.

Het openbaar onderzoek naar de omgevingsvergunning start vandaag en loopt nog tot en met 4 augustus. De bouw van de nieuwe vrijetijdssite in Zellik is gepland voor 2022 en 2023.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

NIEUWS 19/10/2021

Bekijk hier het nieuws van dinsdag 19 oktober.

SPORT 18/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 18 oktober.

NIEUWS 18/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 18 oktober.

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!