zonienwoud.png

Vrouw aangerand in Zoniënwoud

woe 20 maa 2019

Maandagavond is een 24-jarige vrouw aangerand die aan het joggen was in het Zoniënwoud in Hoeilaart. Ze werd gegrepen door een man en werd bedreigd met een vuurwapen, maar kon vluchten. Burgemeester Tim Vandenput waarschuwt om nooit alleen op pad te gaan in het Zonënouwd.

De vrouw liep rond 17u30 in de buurt van het station Groenendaal op een pad dat naar de Koningsvijvers leidt toen ze langs achteren werd gegrepen en bedreigd werd met een vuurwapen. De dame kon zich losrukken en verwittigde meteen de politie.

De politie kamde de buurt uit met behulp van een helikopter. Ook via de WhatsApp-BIN werd de buurt opgeroepen om uit te kijken naar een kleine man met een Michelinjas, rugzak en kap. Volgens de vrouw had de dader ook een snor. Van hem ontbreekt voorlopig elk spoor.

De vrouw heeft een klacht ingediend bij de politie, die de zaak ernstig neemt. Het parket Halle-Vilvoorde heeft een onderzoek geopend. Intussen roept burgemeester van Hoeilaart Tim Vandenput om voor je eigen veiligheid nooit alleen in het Zoniënwoud te gaan joggen.