Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wat doet uw gemeente met uw belastinggeld? DROGENBOS

Wat doet uw gemeente met uw belastinggeld? DROGENBOS

Bij het begin van een nieuwe bestuursperiode moet elke gemeente een meerjarenplan uitwerken. In zo’n plan staat wat de gemeentebesturen de volgende 6 jaar willen realiseren en hoe ze dat gaan betalen. Nu hun huiswerk klaar is, zoomt RINGtv.be in op elk van de 35 gemeenten van onze regio. Wat heeft de meerderheid in Drogenbos op de planning gezet tussen nu en 2025? En wat denkt de oppositie van die beleidskeuzes?

De plannen

De renovatie van de site rond het gemeentehuis en de opwaardering van het centrum van Drogenbos nemen de grootste happen uit het gemeentelijke budget de komende jaren. “Het gemeentehuis en de feestzaal worden gerenoveerd. We krijgen ook een nieuw buurtcentrum ter vervanging van de huidige lokalen van Passage 4”, legt burgemeester Alexis Calmeyn (Drogenbos Plus – LB) uit. “Het centrum van de gemeente wordt vernieuwd en er komt nieuwe groene ruimte, een parking en een crèche. De begraafplaats en het park aan het gemeentehuis zullen volledig anders worden ingericht. Op vlak van mobiliteit zetten we in op bewonerskaarten en de implementatie van een zone 50. En we dragen ook ons steentje bij in de renovatie en de inrichting van de hoeve Felix De Boeck aan het museum.”

De centen

De gemeentebelastingen in Drogenbos worden de komende jaren niet verhoogd. “We gaan als gemeentebestuur wel een denkoefening moeten maken in de loop van de legislatuur. Zo kunnen we tijdig evalueren”, geeft Calmeyn mee. Extra leningen gaat de gemeente niet aan de volgende jaren.

Van oppositiepartij Go1620 ontvingen we geen reactie.