img_4525.jpg

Werken voor bouw supermarkt Liedekerke gestart en meteen stilgelegd door Natuurpunt

woe 10 maa 2021

De bouw van de Lidl-supermarkt in de buurt van het station blijft de gemoederen beroeren in Liedekerke. Maandag startte de aannemer met het rooien van de bomen. Natuurpunt reageert verontwaardigd omdat er nog geen uitspraak is in een aantal procedures die nog lopen tegen het project en liet de werken stilleggen. 

In de Affligemsestraat in Liedekerke zouden naast de Lidl-supermarkt 32 nieuwe appartementen komen. Tegen het project kwam er in het verleden al heel wat protest. Onder meer Natuurpunt Affligem-Liedekerke is niet akkoord omdat er natuur verdwijnt.

Op de Facebookpagina van Natuurpunt Affligem-Liedekerke staan foto's waarop te zien is dat een aannemer bomen liet kappen om de start van de bouw voor te bereiden. Bij de foto's valt te lezen: "De kaalkap is gestart. Ondanks de procedures voor de Raad van Vergunningsbetwistingen van Natuurpunt en het Departement Omgeving kiest de projectontwikkelaar er nu doelbewust voor om snel alle natuurwaarde te vernietigen. Dit ondanks telefonische beloftes dat ze de procedure zouden afwachten. Natuurpunt onderneemt vandaag actie om te redden wat er te redden valt."

Door een interventie van de advocaat van Natuurpunt zijn de werken stilggelegd, morgen wordt beslist of die werken mogen heropstarten.