sluikstort_weyts.png

Weyts: "De arrogantie van deze sluikstorter is schokkend"

din 9 jul 2019

Vlaams minister Ben Weyts heeft beelden van een sluikstorter op sociale media gezet. Daarop is te zien hoe een vrouw afval dumpt aan een glasbol aan de Menisberg in Huizingen. “De arrogantie van deze sluikstorter is schokkend”, reageert een boze Weyts.

Op de beelden - die in april gemaakt zijn - is te zien hoe een vrouw uit de koffer van haar wagen een doos haalt en die weggooit achter de glasbol. Meteen daarna dumpt ze ook enkele grote parasols op de plek.

"Het containerpark is nog geen kilometer verder. De arrogantie van deze sluikstorter is schokkend", zegt een boze Weyts, die voor een strengere aanpak pleit. "De GAS-boetes voor sluiktstorten moeten hoger en de intercommunales moeten nog meer ingeschakeld worden om met camera's sluikstorters te betrappen. Sommige gemeenten hebben sluikstorten zelfs nog niet opgenomen in hun GAS-reglement. Onvoorstelbaar."

Weyts wil dat de GAS-boetes terugvloeien naar de intercommunales zodat het systeem zichzelf terugbetaalt. "Het systeem moet focussen op overtreders. Dat lijkt me beter dan de goede leerlingen te bestraffen door vuilnisbakken weg te nemen omdat ze een aanzuigeffect zouden hebben of de invoering van statiegeld", besluit Weyts.

De beelden van de sluikstortende vrouw in Huizingen werden ongecensureerd aan de politie bezorgd. Zij mag zich dan ook aan een fikse boete verwachten.