Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wijnbrondal in Linkebeek wordt dan toch gerenoveerd

Wijnbrondal in Linkebeek wordt dan toch gerenoveerd

Het Wijnbrondalpad, vermoedelijk de diepste holle weg van Vlaanderen, wordt dan toch gerenoveerd. Dit najaar nog starten de werkzaamheden, die bijna 400.000 euro zullen kosten.

Het Wijnbrondal is één van de grootste troeven van Linkebeek. Het beschermd landschap in het centrum van de gemeente is vermoedelijk de diepste holle weg van Vlaanderen. De Franstalige naam 'Vallée des Artistes' verwijst naar de aantrekkingskracht van dit stukje natuurpracht op kunstenaars.

Door het grote hoogteverschil en de steile flanken is het Wijnrondalpad wel gevoelig voor aftakeling. De voorbije jaren zijn er al verschillende bomen gekapt en gesnoeid, maar dat is niet voldoende. Ook de wegen, de trappen en de oevers van het Wijnbrondal moeten vernieuwd worden.

Het dossier heeft lang aangesleept, maar nu is er toch beslist om nog dit najaar te starten met de noodzakelijke renovatie. De kosten voor die structurele werkzaamheden lopen op tot 388.000 euro. Linkebeek moet dat bedrag niet helemaal zelf ophoesten, want de gemeente kan rekenen op een Vlaamse subsidie van 70 procent.