Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wildersportcomplex Sint-Pieters-Leeuw nog zeker tot eind deze maand dicht

Wildersportcomplex Sint-Pieters-Leeuw nog zeker tot eind deze maand dicht

In Sint-Pieters-Leeuw blijft de sporthal van het Wildersportcomplex al zeker gesloten tot het einde van deze maand. Dat in afwachting van de analyse en de beoordeling van de onderzoeken en het definitieve verslag van deskundigen.

Het sportcomplex werd op zaterdag 10 maart ontruimd nadat een steunbalk in het plafond van de sporthal begon te kraken en er scheurtjes werden vastgesteld in de muur tussen de sporthal en het zwembad. SIndsdien is de sporthal dicht en dat zal nog zeker zo blijven tot het einde van de ze maand.

Op 3 april onderzochten het studiebureau D+A en het Technisch Centrum voor Houtbouw de kwaliteit van de spanten in de sporthal. De deskundigen onderwierpen de spanten niet alleen aan een visueel onderzoek maar ook aan een booronderzoek. Op basis van de uitgevoerde onderzoeken en testen wordt een verslag opgemaakt dat eind deze maand klaar zal zijn.

Daarnaast werd ook de dakdichting van de sporthal onderzocht. Dat onderzoek wees uit dat de dakdichting niet lekt en dat bijkomende belasting door vocht kan worden uitgesloten.

Zodra de resultaten en aanbevelingen van het verslag van de aangestelde deskundige bekend zijn, kan de renovatie worden gestart en zal worden beslist wanneer de sporthal weer kan worden opengesteld.