Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wind kan pret niet bederven op Fiesta Rociera

Wind kan pret niet bederven op Fiesta Rociera

Rukwinden hebben het programma van Fiesta Rociera in de war gestuurd, maar de sfeer heeft het uiteindelijk toch gehaald van de grillen van de natuur. De 28ste editie in domein Drie Fonteinen in Vilvoorde was een succes.

Paëlla, flamenco, paardenshows, tapas en sangria. Het zijn al jaren de succesingrediënten van Fiesta Rociera. Dat is het jaarlijks feest van de Spaanse gemeenschap van de stad Vilvoorde dat traditioneel plaatsvindt in het park Drie Fonteinen in Vilvoorde, meer bepaald in het Ruiterijcomplex.

Door het stormweer -dat heel wat schade heeft aangericht in het park - zag het stadsbestuur zich verplicht om het park volledig af te sluiten en de activiteiten van Fiesta Rociera op zaterdag tot 19 uur te annuleren. Een deel van het programma werd verplaatst naar zondag en bracht een massa volk op de been.

Duizenden mensen hebben Fiesta Rociera bijgewoond. Op het feest werd nog maar eens duidelijk dat Vilvoorde een hechte Spaanse gemeenschap heeft. Na de Tweede Wereldoorlog streken zo’n 2.000 Spanjaarden neer in de Zennestad, velen van hen zijn afkomstig van het Andalusische dorpje Peñarroya-Pueblonuevo.