Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wolvertem kampioen in eerste provinciale volleybal

Wolvertem kampioen in eerste provinciale volleybal

In de eerste provinciale van het volleybal stond de titelmatch tussen Opwijk en Wolvertem op het programma. Als Wolvertem won, werd het kampioen. Maar Opwijk was niet van plan om dat zomaar te laten gebeuren.

De leider start wel furieus en loopt al snel 3-8 uit. Toch laat Opwijk zich niet kennen en gaandeweg komen ze terug tot 17-18. Maar Wolvertem toont zich toch de betere in de eerste set, met een smash via het blok halen ze de eerste set binnen. 21-25 en 0-1.

De thuisploeg speelt dominanter in de tweede set en slaat een kleine kloof 11-8, die kunnen ze doorheen de tweede set uitbouwen tot 21-17. Wolvertem probeert wel nog terug te komen en dat lijkt ook te lukken want in een mum van tijd staat het 24-23. Toch haalt Opwijk de tweede set binnen met 25-23 en zo wordt het 1-1.

Opwijk borduurt verder op dit goede spel in de derde set en ze bouwen meteen een mooie voorsprong uit 11-4. Wolvertem moet zich herpakken en doet dat ook, naar het einde van de set staan de ploegen weer gelijk. 18-18. Een triller kondigt zich aan en de set lijkt maar niet te eindigen. Uiteindelijk weet Opwijk aan het langste eind te trekken met 32-30 en 2-1.

In de vierde set neemt Wolvertem het commando weer over, ze slaan snel een bres 5-12. Ook nu is die voorsprong allerminst geruststellend want Opwijk knokt zich terug tot 20-22. Maar Wolvertem blijft de bovenhand houden en wint met 20-25.

Een vijfde set zal voor de beslissing moeten zorgen en daarin neemt Wolvertem de sterkste start 3-7. Opwijk probeert zich nog een zoveelste keer terug in de wedstrijd te knokken maar de veer lijkt gebroken. Wolvertem stoomt door, wint de vijfde set met 6-15 en is kampioen. Tot grote vreugde van de spelers en alle meegereisde supporters.