Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wolvertem-Merchtem ontvangt Red Flames voor oefenwedstrijd

Wolvertem-Merchtem ontvangt Red Flames voor oefenwedstrijd

Hoog bezoek in Merchtem vorige woensdag. De voetbaldames van Wolvertem-Merchtem speelden een vriendschappelijke partij tegen de U15 van de Red Flames. Een hele eer voor de A-ploeg van Wolvertem-Merchtem die aantreedt in de tweede nationale. Wij gingen kijken hoe de beste damesploeg uit onze regio het ervan bracht tegen de beste veertienjarige meisjes van België.

Een ongewone oefenmatch misschien voor Wolvertem-Merchtem, maar wel eentje tegen de talentenfabriek van de Red Flames. Want dat zijn de U15. <>Drie speelsters komen uit onze regio. Melissa Tom uit Diegem, Valesca Ampoorter uit Asse en de aanvoerster van het team, de Dilbeekse Marie Detruyer. Marie speelt voor Eendracht Aalst en is de architecte van dit team. In haar eentje rolt ze Wolvertem-Merchtem op met een assist en drie doelpunten vanop afstand.

Duitsland wordt voor de jonge Red Flames echter een moeilijkere klus. Het team behoort tot de wereldtop in het vrouwenvoetbal. De Flames verloren de vorige confrontatie met Duitsland met 2-8.