Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Woningen maken plaats voor uitbreiding schoolsite

Woningen maken plaats voor uitbreiding schoolsite

Merchtem koopt twee rijwoningen aan in de Alfons Bursensstraat. Dat bevestigt het gemeentebestuur. Beide panden zijn cruciaal gelegen voor de uitbreiding van de schoolsite van de Gemeentelijke Basisschool De Plataan. Ook een loods en boomgaard zijn voortaan in de handen van de gemeente.

De schoolsite waarop de Gemeentelijke Basisschool De Plataan en de Gemeentelijke Technische School GTSM zijn gevestigd, barst door de groei van het aantal kleuters en leerlingen uit haar voegen. En dus ging de gemeente op zoek naar mogelijkheden om de site uit te breiden.

"De eigendommen die we aankopen splitsen onze schoolsite in twee met aan de ene kant GTSM en de andere kant De Plataan waar het perceel grenst aan de speelplaats van de kleuters. Die is te klein en die gaan we dan ook op korte termijn kunnen uitbreiden met de boomgaard erbij", zegt schepen van Basisonderwijs Julie Asselman.

De rijwoningen maken mogelijk plaats voor een extra toegang, de loods zal in eerste instantie gebruikt worden als opslagruimte en fietsstallingen. De gemeente Merchtem wil met de aankopen de toekomst van de schoolsite verzekeren. De aankoopprijs bedraat 570.000 euro. De Plataan telt zo'n 380 leerlingen, het GTSM iets meer dan 300.