Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Yamilette opnieuw vermist en teruggevonden

Yamilette opnieuw vermist en teruggevonden

Yamilette, het meisje van 12 uit Sint-Pieters-Leeuw, was vandaag opnieuw vermist. Ze liep weg uit de kinderpsychiatrie van Gasthuisberg (Leuven). Yamilette was daar geplaatst door de jeugdrechter in afwachting van een plek in een gesloten psychiatrisch centrum.   

Rond 15u vanmiddag ging Katleen Van Wassenhoven, de adoptiemama van Yamilette, samen met haar dochter naar het toilet. Het meisje liep enkele meters voorop. Plots zette ze het op een lopen. Zowel in Leuven als in Brussel werd een zoekactie gestart. Met succes. Yamilette is vanavond teruggevonden in een Brussels café. In hetzelfde café werd ze enkele weken geleden ook al gevonden nadat van huis wegliep en 48 uur spoorloos was.   

Katleen en Marc -de adoptieouders van Yamilette- trokken vier jaar geleden naar Chili om Yamilette te adopteren. Al snel bleek dat het meisje zware psychologische  problemen heeft. In België is ze al vier jaar in therapie, maar de problemen zijn bijzonder complex. “In Gasthuisberg Leuven stelde men de diagnose ‘complex trauma en hechtingsstoornis,” aldus haar ouders. Yamilette moet eigenlijk zo snel mogelijk worden permanent opgenomen in een psychiatrische instelling, maar daar is nergens plaats. "We zijn echt moedeloos", zegt moeder Katleen Van Wassenhoven. "We willen ons kind helpen en we voelen aan dat de mensen ons ook willen helpen. Maar ze zeggen gewoon allemaal hetzelfde: wij kunnen niet, we hebben geen middelen, de deuren gaan niet open, we kunnen geen kinderen opeenstapelen, dat gaat niet. En het gaat niet alleen om ons kind maar om honderden, misschien wel duizenden kinderen die niet geholpen worden."


.