Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Zaventem legt eerste steen van nieuw politiecommissariaat

Zaventem legt eerste steen van nieuw politiecommissariaat

In Zaventem is de symbolische eerste steen gelegd van het nieuwe politiecommissariaat. Dat komt naast het huidige en moet tegen midden 2021 klaar zijn. Het hypermoderne complex kost 14,5 miljoen euro.

Het nieuwe gebouw is nodig omdat het huidige politiecommissariaat te klein en te oud is geworden. De voormalige Rijkswachterskazerne in de Hoogstraat is gebouwd op een capaciteit van 30 werknemers, maar de politiezone Zaventem telt vandaag zo’n 120 personeelsleden. Zij verhuizen over twee jaar naar het gebouw dat op de hoek van de Spoorwegstraat en Hoogstraat, op de plek waar tot voor kort een skatepark lag.

Het nieuwe gebouw zal aan alle moderne noden voldoen. Er komt ook een fitnessruimte en een dojo waar agenten hun gevechtstechnieken kunnen oefenen. Tegen midden 2021 moet het politiecommissariaat klaar zijn. Nadien gaat het huidige commissariaat tegen de vlakte en wordt er een parking aangelegd. Onder de parking wordt een schietstand gebouwd die ook door andere politiezones gebruikt zal kunnen worden.