Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Zaventem opent Zeenbos

Zaventem opent Zeenbos

Ongeveer een jaar nadat in Sterrebeek de werken begonnen aan het nieuwe Zeenbos kan je er wandelen in de natuur. Samen met de eerste fase van het Zeenpark hebben Sterrebekenaren nu 14 hectare groene open ruimte om in te vertoeven.

Samen met de buurtbewoners, de verenigingen en de scholen werden twee boomplantacties georganiseerd waarbij er meer dan 10.000 bomen voor het Zeenbos werden aangeplant. Begin augustus 2019 gingen de natuurwerken van start. Vandaag zijn de twee belangrijkste paden doorheen het bos klaar om opengesteld te worden.

“Het is nu het ideale moment om dit nieuw stukje Sterrebeekse natuur open te stellen”, zegt de Zaventemse schepen van Ruimtelijke Ordening Bart Dewandeleer (CD&V). “De mensen wandelen meer dan ooit en gaan daarbij op ontdekking in de eigen gemeente. Het Zeen is meer dan 50 jaar een woestenij en een stortplaats voor illegaal steenpuin geweest. Het wordt nu een groene oase voor natuurbeleving en ontspanning. Het zal natuurlijk nog even duren eer de bomen groot zijn."

Zaventem vraagt aan de inwoners heel uitdrukkelijk om enkel op de nieuwe paden te wandelen. "De natuur is nog veel te fragiel, mede ook door de droogte. De gemeente heeft de nodige signalisatiebordjes geplaatst om duidelijk te maken wat kan en wat niet kan", aldus Dewandeleer.