Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Zemst zoekt oplossing nu zwembad Hofstade sluit

Zemst zoekt oplossing nu zwembad Hofstade sluit

Gisteren berichtte jouw zender reeds over de sluiting van het zwembad van Sport Vlaanderen in Hofstade, deelgemeente van Zemst. Renovatie zou voor het verouderde bad geen redding meer kunnen bieden. De gemeente moet op zoek naar alternatieven, maar . Of er een nieuw zwembad komt, is nog lang niet zeker.

Het 40 jaar oude zwembad ligt net buiten het domein van Hofstade. Sport Vlaanderen en de gemeente Zemst hebben besloten het bad te sluiten en niet meer te renoveren. Bram Luyten van Domein Hofstade: “Uit een studie blijkt dat er 2,5 miljoen euro moet geïnvesteerd worden louter en alleen om het zwembad open te houden. Dat gaat over essentiële zaken zoals brandveiligheid. Dat is een niet te verantwoorden kost voor een verouderd zwembad."

22 scholen en 14 clubs uit Zemst maken geregeld gebruik van het zwembad. Voor hen blijft het nog een half jaar toegankelijk. De gemeente Zemst gaat intussen op zoek naar een oplossing. Burgemeester Bart Coopman (CD&V): "We gaan zeer binnenkort met de acht scholen op het Zemstse grondgebied overleggen wat we kunnen doen: andere zwemfaciliteiten zoeken, spreiding van de zwemklassen. We moeten alle opties bekijken, ook voor de verenigingen."

In opdracht van Sport Vlaanderen loopt er momenteel een studie naar de haalbaarheid van een nieuw zwembad op het domein. En voor alle duidelijkheid: het huidige zwembad gaat dicht maar wordt niet gesloopt en de aanpalende sporthal blijft gewoon in gebruik.