Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Zes jaar cel voor seksueel misbruik op manege Hoeilaart

Zes jaar cel voor seksueel misbruik op manege Hoeilaart

De correctionele rechtbank van Brussel heeft een 29-jarige man veroordeeld tot zes jaar cel voor de verkrachting en aanranding van verschillende minderjarige meisjes. De beklaagde, die zich in 2016 nog kroonde tot Marokkaans kampioen dressuur, pleegde de feiten toen hij paardrijlessen gaf in de manege van zijn ouders in Hoeilaart.

Het misbruik in de manege, die destijds werd uitgebaat door de ouders van de instructeur paardrijden, vond plaats tussen 2006 en 2010. Volgens de rechtbank maakte de man bij enkele slachtoffers misbruik van zijn positie als trainer om de meisjes te verplichten tot het stellen van seksuele handelingen. De man nam de meisjes meer naar zijn kamer, waar ze werden misbruikt. De slachtoffers waren soms amper 12 of 13 jaar oud.

De ouders van de man stonden ook terecht op het proces. Het parket van Halle-Vilvoorde was er van overtuigd dat ze op de hoogte moesten zijn geweest van het misbruik en vervolgde hen voor schuldig verzuim, maar de rechtbank sprak hen vandaag vrij.

De instructeur paardrijden werd schuldig bevonden aan het merendeel van de tenlasteleggingen en werd veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van 6 jaar. De openbaar aanklager vroeg de rechtbank om ook zijn onmiddellijke aanhouding uit te spreken omdat hij vreesde dat de beklaagde zou vluchten naar het buitenland of nieuwe feiten zou plegen, maar de rechter ging niet in op die vordering.