Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Zoektocht naar locaties voor vaccinatiecentra gestart

 

Zoektocht naar locaties voor vaccinatiecentra gestart

In verschillende eerstelijnszones is opnieuw een zoektocht gestart naar een locatie voor de vaccinatiecentra. Die zullen vermoedelijk tot het einde van het jaar open moeten blijven om de derde prik te geven aan 65-plussers en andere kwetsbare groepen.

Heel wat vaccinatiecentra in onze regio sloten al de deuren omdat ze plaats moesten maken voor sportclubs. Dat geldt onder meer in Halle en Gooik. In Halle wordt daarom gedacht aan een vaccinatiedorp op de parking van De Bres. Daar zullen alle inwoners uit de Zennevallei hun derde prik moeten halen. In het Pajottenland is er nog geen nieuwe locatie gevonden voor een vaccinatiecentrum. Zeker is dat de opslagplaats van de sporthal in Gooik, waar nu gevaccineerd wordt, te klein is voor het aantal mensen dat opnieuw een prik moet krijgen.

In de eerstelijnszone Grimberen is de puzzel wel al gelegd. Daar blijft het vaccinatiecentrum in De Zijp in Wemmel open tot het einde van dit jaar. Eerstelijnszone Amalo, dat centra had in Affligem en Asse, lijkt volledig in te zetten op Asse. In de Noordrand is er nog geen oplossing. Zo is er de vraag hoe lang cultuur nog moet en kan wijken in Het Bolwerk. Burgemeester Hans Bonte wil het vaccinatiecentrum absoluut in Vilvoorde houden om de vaccinatiegraad in zijn stad verder op te krikken.

De eerstelijnszone Druivenstreek zegt van nul te moeten herbeginnen. Het centrum Skyhall op de luchthaven van Zaventem is al gesloten en het contract om in De Markthal in Overijse te vaccineren, loopt midden oktober af.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.