Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Zorgboerderij Huppeldepup en Ark van Pollare slaan handen in elkaar

Zorgboerderij Huppeldepup en Ark van Pollare slaan handen in elkaar

Zorgboerderij Huppeldepup uit Humbeek (Grimbergen) en de Ark van Pollare uit Lennik gaan vanaf september hand in hand door het leven. Ellen Van Assche en Geert Van Moer van Zorgboerderij Huppeldepup vormen dan samen met dierenverzorgster Sarah Vanhemelrijck het nieuwe bestuur van de Ark van Pollare. “Het mooiste van twee werelden komt samen”, klinkt het.

De Ark van Pollare ontstond een tiental jaar geleden en verhuisde enkele jaren geleden van de Ninoofse deelgemeente Pollare naar Lennik. Vandaag vangt het dierenasiel zo’n 700 dieren op, wat het tot één van de grootste asielen van het land maakt. Maar de dagelijkse bezigheden begonnen te wegen op de huidige bestuurders, waardoor nieuwe werden gezocht. Er werd contact gelegd met Ellen Van Assche en Geert Van Moer van Zorgboerderij Huppeldepup uit Humbeek. Op een week was de deal beklonken. Samen met dierenverzorger Sarah Vanhemelrijck nemen ze vanaf september de leiding van de Ark van Pollare in handen. “We bedanken het huidige bestuur van de Ark van Pollare enorm voor het vertrouwen en de mooie basis waarop wij nu mogen verder bouwen. Het zullen drukke weken en maanden worden maar we geloven enorm in dit project”, klinkt het.

Het gaat evenwel niet om een fusie. De zorgboerderij en het dierenasiel blijven naast mekaar bestaan, al zal er wel aan kruisbestuiving gedaan worden. Zo wil het nieuwe bestuur de openpoortjesdag, die in Humbeek maandelijks doorgaat, ook in Lennik introduceren. Ook de werking met mensen met een beperking zou in Lennik opgestart worden. De Ark van Pollare werkt dan weer samen met justitie voor werkstraffen en begeleiden mensen met een burn-out. “Samen voor dierenwelzijn en samen voor het mentale en fysieke welzijn van jong en oud. Het mooiste van twee werelden komt samen”, aldus het nieuwe bestuur van de Ark van Pollare.