school3.png

Asse start aanmeldingssysteem voor inschrijvingen scholen

zat 18 okt 2014

Asse start met een centraal aanmeldingssysteem waarop ouders hun kind kunnen inschrijven.  Alle basisscholen van de verschillende netten hebben hiervoor het licht op groen gezet.  Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard.

In maart bivakkeerden tientallen ouders aan de poorten van de basisscholen in Relegem, Walfergem en Asse-centrum.  Het was een jaarlijks weerkerend fenomeen en een gevolg van de capaciteitsproblemen in Brussel.  Maar daar willen de gemeente Asse en de verschillende onderwijsnetten nu wat aan doen.   

Vanaf volgend jaar zal er gestart worden met een elektronisch aanmeldingssysteem.  Asse zal hiervoor een softwaresysteem gebruiken dat al met succes werd toegepast in Dilbeek.  Bij een centraal aanmeldingsregister worden voor de inschrijving verschillende criteria gehanteerd zoals de voorkeur maar ook de afstand tussen de woonplaats en de school.  Ook in Sint-Pieters-Leeuw en Beersel werken de scholen met een centraal aanmeldingssysteem. 

Asse zal volgende maand verschillende informatiesessies organiseren om de ouders vertrouwd te maken met het centraal aanmeldingsregister.  Ook ouders die anderstalig zijn of thuis niet over een computer beschikken, krijgen aangepaste begeleiding.