directeur_harald_asse.jpeg

Meester Harald is dapperste directeur van Vlaanderen: 'Niets is hem teveel'

din 31 jan 2023

Harald Willems, de directeur van de Gemeentelijke Basisschool Sleutelbos in Walfergem, bij Asse, is verkozen tot dapperste directeur van Vlaanderen. Harald wint de wedstrijd met zijn opmerkelijk initiatief om zelf voor de klas te staan in deze tijden van lerarentekort. "Niets is hem teveel", klinkt het.

Om het lerarentekort in zijn school op te vangen, nam directeur Harald de beslissing om opnieuw voor de klas te staan. “Speeltijd? Meester Harald komt mee tussen de leerlingen om mee te basketballen. Teambuilding? Meester Harald noteert altijd als eerste zijn naam op het inschrijvingsblad. Moeilijk momentje? Hij zorgt voor sfeer en gezelligheid en wil alleen maar het beste voor de school. Hij staat van 's morgens vroeg tot 's avonds laat voor je klaar en nooit is iets teveel”, zegt juf Joke, één van de vele leerkrachten van de Walfergemse school die haar directeur genomineerd heeft voor de wedstrijd. 

De zoektocht naar de dapperste directeur van Vlaanderen is een initiatief van de firma Baert, gespecialiseerd in schoolbenodigdheden. “Het zijn heel uitdagende tijden voor iedereen die in het onderwijs staat. We vinden dan ook dat élke directeur en directrice een hart onder de riem verdient. De hoofdprijs gaat naar Harald omdat hij op een wel heel originele én dappere manier omspringt met het lerarentekort”, aldus zaakvoerder Goele Baert.