school_spl2.jpg

Oplossing voor buitenschoolse opvang in Sint-Pieters-Leeuw

vrij 16 okt 2015

In Sint-Pieters-Leeuw is de buitenschoolse opvang voortaan in privéhanden. De 19 medewerkers die ontslagen werden door de gemeente, krijgen een job in een privéorganisatie.  Het middagtoezicht in de Leeuwse scholen wordt bovendien goedkoper.

Sint-Pieters-Leeuw besloot eerder dit jaar om enkele van haar diensten, waaronder de poetshulp en dus ook de nachoolse kinderopvang, af te stoten en zo te besparen. De gemeente zocht in overleg met vakbonden en de Leeuwse scholen van alle netten naar een privépartner voor die kinderopvang. De enige kandidaat die zich kon vinden in de voorwaarden van de gemeente, werd gisteren aangesteld.

De 19 medewerkers behouden overigens allemaal hun job. Iets waar de vakbonden eerst voor vreesden. “Dat hebben wij uiteraard in nauwe samenspraak met de vakbonden in ons bestek omschreven. Ook de maximumgaranties voor al onze personeelsleden blijven behouden”, zegt Bart Keymolen, schepen voor Kinderopvang in Sint-Pieters-Leeuw.

Ook op de tarieven kijkt de gemeente streng toe. Zo daalt op termijn het tarief van het middagtoezicht van 33 eurocent naar 25 eurocent per dag per kind.