Scholen in Vilvoorde openen woensdag opnieuw de deuren

8 jaar geleden

De scholen in Vilvoorde openen woensdag opnieuw de deuren. Dat heeft de Lokale Integrale Veiligheidscel van de stad dinsdag beslist. 

De nationale Veiligheidsraad besliste maandag, ondanks het aanhoudende terreurniveau 4 , om de scholen in Brussel woensdag toch opnieuw te openen. Vandaag bleven ze nog dicht om de extra beveiliging voor de scholen te regelen. In Brussel zullen hiervoor zo’n 300 agenten extra ingezet worden.

Ook in Vilvoorde krijgen we morgen een gelijkaardig scenario. De Lokale Integrale Veiligheidscel heeft immers zopas beslist dat er ook in de Zennestad morgen opnieuw les wordt gegeven. Concreet gaat het om alle kleuter- lagere en secundaire scholen en de centra voor volwassenonderwijs en basiseducatie. “Dit was geen eenvoudige beslissing. We moesten enerzijds overleggen met de scholen, na twee dagen gesloten te zijn is dat niet evident. En we moesten voldoende capaciteit bij de politie garanderen om de veiligheid te waarborgen. Dat was even spannend, maar door extra mensen van het federale niveau kunnen we dat deze week garanderen”, verduidelijkt Jo De Ro, Schepen van Onderwijs in Vilvoorde.

Maar ook de scholen zelf moeten een aantal veiligheidsmaatregelen nemen. Zo mag er aan elke school slechts een ingang open zijn om de controle te vereenvoudigen. De leerlingen mogen 's middags de school niet verlaten. Er is ook geen voor- en naschoolse opvang. En alle scholen beginnen en eindigen de lessen op hetzelfde tijdstip.

Enkel de Portaelsschool voor Beeldende Kunsten en de academie voor muziek-dans-en woord blijven wel tot zondag dicht.   

Ook het gemeenschapsonderwijs in de Rand hervat de lessen

Ook de scholen van het gemeenschapsonderwijs in de Rand hervatten morgen de lessen. Vandaag was dat al het geval in Dilbeek en in Halle. Maar ook in Campus Wemmel, het Bijzonder Onderwijs 'De Eekhoorn' in Wemmel  en de Groene Parel in Sint-Pieters-Leeuw zal er morgen opnieuw les gegeven worden.