school_terug_open_vilvoorde.jpg

Vilvoorde beleefde rustige schooldag

woe 25 nov 2015

In Vilvoorde zijn vanmorgen de scholen opnieuw open gegaan. Die waren wegens de terreurdreiging twee dagen lang gesloten. 

Aan de schoolpoorten waren er vanmorgen en vanmiddag strikte veiligheidsmaatregelen. Ouders mochten hun kinderen alleen maar tussen 8u en 8u30 naar school brengen. De voor- en naschoolse opvang werd, net als alle schooluitstappen, geschrapt en ook de politie hield een oogje in het zeil. Ondanks alle hinder hoorden we vooral opgeluchte reacties. “Ik denk dat alle leerkrachten en leerlingen ernaar uitgekeken hebben om terug te keren. Wij hebben heel veel informatie gekregen, we voelen ons dus veilig”, zegt Ineke Coorens van de stedelijke basisschool ’t Groentje waar zo’n 480 kleuters en leerlingen opnieuw naar school mochten.

Veel optimisme, maar hier en daar ook wat ongerustheid. “Het is wel stresserend. Ik ben wat ongerust”, aldus één van de ouders. “Maar anderzijds is het belangrijk dat we niet toegeven aan angst. Dus het leven moet zich kunnen hervatten”, relativeert dan weer een andere mama. Nog meer reacties van ouders, leerlingen en leerkrachten krijg je vanavond in het nieuws op RINGtv