trein_buizingen4.jpg

Twee spoorarbeiders zwaar gewond bij herstelling spoor Buizingen

woe 16 sep 2015

Dinsdagavond zijn in Buizingen (Halle) 2 spoorwegarbeiders zwaargewond geraakt tijdens de herstellingswerkzaamheden aan het spoor waar vorige week een treinstel ontspoorde. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Op de plek van het ongeval worden onder meer de wissel en de dwarsliggers over een afstand van 300 meter vervangen. Infrabel liet de herstellingen ’s nachts uitvoeren om het spoorverkeer zo weinig mogelijk te hinderen. Maar twee werknemers van de firma Bamtrack die de herstellingen uitvoert, kregen gisteravond rond 21u een deel van de rails op zich toen die net losgemaakt waren. Via een diensttoegang naast de sporen werden de gewonden door de brandweer geëvacueerd en overgebracht naar het ziekenhuis. Onmiddellijk werd het spoorverkeer stilgelegd maar dat werd na de evacuatie wel hernomen.   

De spoorwegpolitie is met een onderzoek gestart en ook het parket werd op de hoogte gebracht. Volgens de eerste berichten zouden de werknemers niet in levensgevaar zijn.  

Werkzaamheden blijven op schema

Intussen werden de herstellingswerkzaamheden aan het spoor hervat. Infrabel hoopt de klus tegen donderdagavond geklaard te hebben.