Gevandaliseerd verkiezingsbord Vlaams Belang Alsemberg

Vlaams Belang Beersel dient klacht in na vandalisme verkiezingsborden

woe 10 apr

Vlaams Belang dient een klacht in bij de politie nadat in Beersel meerdere verkiezingsborden werden gevandaliseerd. De borden werden afgebroken of bespoten met graffiti. Een tijdje geleden werden in verschillende gemeenten ook heel wat verkiezingsborden van N-VA beklad.

“Een kat- en muisspel”, zo omschrijft Vlaams Belang Beersel de kwestie. De partij wil komaf maken met het vandaliseren van verkiezingsborden en diende een klacht in bij de politie. “Op sommige plaatsen werden poten met een kettingzaag verwijderd of zelfs hele borden weggehaald. Dit zijn geen kwajongensstreken meer, maar georganiseerd politiek vandalisme,” klinkt het.

Beklad verkiezingsbord N-VA in Machelen

Een paar weken geleden kwamen er ook meldingen over N-VA-borden die gevandaliseerd werden. Zowel in Opwijk, Machelen en Zaventem werden foto’s van Ben Weyts en Theo Francken bespoten met graffiti of zelfs volledig weggehaald. Ook bij N-VA klonk toen scherp dat het om georganiseerd politiek vandalisme ging. “Dit is een flinke opdoffer voor alle vrijwilligers,” klonk het. De partij diende toen evenwel geen klacht in bij de politie.