30028_laeremans.png

Bart Laeremans stapt uit Vlaams Belang

vrij 8 mei 2015
Vlaams Belang-politicus Bart Laeremans uit Grimbergen stapt uit de partij. Dat meldt deredactie.be. Laeremans was vorig jaar al uit het partijbestuur gestapt, maar keert nu ook de partij zelf de rug toe.
 
 
 

 

Niet meer verkozen
Bart Laeremans was 19 jaar lang volksvertegenwoordiger voor Vlaams Blok en Vlaams Belang. Bij de laatste verkiezingen deelde hij mee in de klappen die zijn partij had gekregen en raakte hij niet meer verkozen. Hij weet die zware verkiezingsnederlaag vooral aan de platvloerse manier waarop Filip Dewinter campagne had gevoerd.
 
Vorig jaar stapte hij, mede daardoor, ook al uit het partijbestuur. Toen benadrukte hij nog dat hij de partij zelf wel trouw zou blijven. Hij had naar eigen zeggen geloof en veel vertrouwen in de nieuwe garde die klaarstond, als er tenminste een heel andere partijtop zou komen.
 
Partijpolitieke verhaal is op
Maar nu trekt Laeremans alsnog de deur achter zich dicht. Hij vindt dat zijn verhaal op partijpolitiek vlak ten einde is. Hij wil zich wel blijven inzetten voor de Vlaamse Beweging, maar ongebonden. Althans op nationaal vlak, want lokaal blijft Laeremans wel nog politiek actief. Hij zetelt in de Grimbergse gemeenteraad voor de lokale partij 'Vernieuwing'.