Britt Huybrechts wil regeren met Vlaams Belang

Britt Huybrechts: “Mensen willen ander en beter beleid”

zon 9 jun

Vlaams Belang maakt zich sterk het ook in onze provincie beter te doen dan vijf jaar geleden. En dat terwijl Britt Huybrechts het als 24-jarige nieuwkomer moest opnemen tegen stemmenkanonnen van andere partijen. Maar daar schrikt de Leuvense duidelijk niet voor terug.

“Anderen partijen hebben Rutten en Francken, die met hun persoonlijkheid heel veel stemmen zullen halen, maar vandaag ben ik bezig met het Vlaams Belang en je merkt echt wel dat mensen op ons stemmen vanwege de ideeën, niet vanwege de personen. De mensen willen duidelijk een ander en beter beleid”, zei Huybrechts toen ze vanochtend ging stemmen in Leuven. “Ik ben tevreden als wij in Vlaams-Brabant de grootste partij zijn, maar met persoonlijke voorkeurstemmen ben ik echt niet bezig.”

Volgens de peilingen kan Vlaams Belang effectief de grootste partij worden. Als dat lukt, heeft de extreemrechtse partij alvast een plan van aanpak. “Dan moet de democratie gerespecteerd worden en hebben we als grootste partij initiatiefrecht en zullen we zo snel mogelijk een regering vormen”, zegt Huybrechts. “Zoals Tom Van Grieken al gezegd heeft, wij gaan niemand uitsluiten en iedereen opbellen afhankelijk van het verkiezingsresultaat.”