cd&v en Volks Ternat worden samen #volks

don 15 feb

In Ternat trekken cd&v en Volks Ternat samen als #volks naar de kiezer. De lokale politieke beweging staat zo voor populair, gemeenschappelijk, toegankelijk en democratisch en doet dat onder de slogan “van het volk & voor het volk”. “De naam #volks symboliseert waar onze mandatarissen voor staan,” licht voorzitter Guy Hendrickx toe. “Ze zijn consequent in grote getale en met een luisterend oor aanwezig op zowel grootschalige als intieme evenementen in alle deelgemeenten en wijken van Ternat.”

Burgemeester Michel Vanderhasselt onderschrijft de naamswijziging naar #volks. “Voor mij omvat de naam #volks volledig de lading. Maar ik wil benadrukken dat het niet de bedoeling is om de banden met cd&v nationaal te verbreken. Ook in de komende jaren zullen wij advies blijven inwinnen bij het nationale en regionale cd&v-netwerk. Bovendien staat het kandidaten vrij om tijdens de campagne al dan niet de nadruk te leggen op hun cd&v-profiel.”

De lijst #volks lanceert ook vier nieuwe namen op de lijst: Lesley De Schepper, Agnes Delcourt, Maria Van Cauwenbergh en Kevin Coppens.