Cd&v Vlaams-Brabant trapt provinciale campagne af in Halle: ”Erken Halle-Vilvoorde als centrumregio”

din 26 maa

Cd&v Vlaams-Brabant blies verzamelen in Halle voor de aftrap van de provinciale campagne. Onder de noemer “Wat echt telt” wil cd&v aan de slag gaan met waar mensen volgens de partij “écht van wakker liggen”. Lijsttrekkers Sammy Mahdi en Peter Van Rompuy benadrukken daarbij het belang van de erkenning van Halle-Vilvoorde als centrumregio.

Lijsttrekker voor cd&v Peter Van Rompuy uit Beersel: 'Ik diende als eerste in het Vlaams parlement een voorstel in Halle-Vilvoorde te erkennen als centrumregio. Het is ook de eerste maal dat deze eis expliciet in ons verkiezingsprogramma werd opgenomen. De kloof in financiering tussen een grootstad als Antwerpen en de rest van Vlaanderen is de voorbije jaren enkel groter geworden. Nochtans kampen ook de gemeenten in Halle-Vilvoorde met dezelfde grootstedelijke problematiek, daarvoor verdienen zij een gelijkwaardige financiële ondersteuning vanuit het gemeentefonds."

Andere speerpunten in Vlaams-Brabant

Naast de specifieke eis over de eerlijke herverdeling van het gemeentefonds wil cd&v dat er in Vlaams-Brabant ook verder werk wordt gemaakt van betaalbaar wonen in de regio.

Ook de omgevingsvergunning voor de luchthaven van Zaventem is een belangrijke prioriteit voor cd&v in Vlaams-Brabant. De luchthaven is volgens hen een onmisbare motor in Vlaams-Brabant inzake jobcreatie en economische ontwikkeling van de regio.

Op vlak van veiligheid wil men graag zien dat er opnieuw een satelliet van de civiele bescherming komt in Liedekerke. Met de overstromingen in de Denderstreek afgelopen winter is volgens de partij gebleken dat herinvesteren in de civiele bescherming in Vlaams-Brabant een must is.

Als het aankomt op welzijn, het derde thema dat de partij naar voor schuift, moet er in Vlaams-Brabant dringend meer huisartsen in de buurt komen zodat nabije zorg gegarandeerd is.