linkebeek_zicht_op_dorp.jpg

‘C’est un ketjesspel ‘

maa 5 okt 2015

In hoeverre steunen de inwoners van Linkebeek de nieuwe burgemeester? Een meerderheid van de Linkebekenaren heeft bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2012  immers voor de lijst van Damien Thiéry gestemd. RINGtv deed vanmorgen een kleine rondvraag bij de inwoners.   

Bij de jongste stembusgang kreeg Thiéry meer dan 1200 voorkeursstemmen. Eric De Bruycker kreeg daarentegen net geen 170 stemmen. “Thiéry is door de bevolking gekozen. De nieuwe ken ik niet en steun ik niet”, is een vaak gehoorde reactie. “C’est un ketjesspel”, merkt één van de inwoners op. “Lang gaat die niet aanblijven. Enkele weken en dan is het weer voorbij”.

Veel enthousiaste reacties voor De Bruycker kregen we niet te horen. Maar daar is ook de Nederlandstalige oppositiepartij Prolink zich van bewust. “Dat met de benoeming van een Vlaamse burgemeester een oplossing in de maak is, daar vrezen we voor. Omdat die totaal geen draagvlak en macht heeft. We moeten daar realistisch in zijn. Ik vrees dus dat we een stap verder zitten in de impasse”, aldus Rik Otten van Prolink.