thiery2.jpg

Damien Thiéry trekt naar de Raad van State tegen benoeming De Bruycker

din 6 okt 2015

Damien Thiéry trekt naar de Raad van State stapt om de benoeming van Eric De Bruycker als burgemeester aan te vechten. Dat heeft hij gezegd na afloop van de gemeenteraad in Linkebeek. Thiéry neemt mogelijk ook een initiatief 'op Europees niveau'. Voorts denkt hij eraan om nieuwe verkiezingen in Linkebeek te organiseren om de democratie te herstellen.

"We stappen zeker naar de Raad van State, maar we zijn op dit ogenblik samen met mijn advocaten nog goede argumentatie hiervoor aan het ontwikkelen. Er is daarnaast ook de piste om op Europees niveau een initiatief te ondernemen of de organisatie van nieuwe verkiezingen. Op dit ogenblik is hierover nog niets beslist. We zullen de piste kiezen die de meest democratische is en waarbij vermeden wordt dat de bevolking het slachtoffer wordt van deze toestand. De bedoeling is in elk geval de gemeente zo goed mogelijk verder te beheren", aldus Thiéry.

Samenwerking met De Bruycker is uitgesloten

Een samenwerking met Eric De Bruycker is volgens Thiéry uitgesloten. "Voor de raadszitting heb ik hierover niets gezegd. Op basis van deze zitting zie ik echter dat hij onbekwaam is om als burgemeester te fungeren. Hij kon geen enkel agendapunt uitleggen aan de raadsleden en vergaderde over het verloop van de raadszitting vooraf niet met de veiligheidsdiensten. Zowel ten opzichte van de gemeenteraad als de bevolking is hij bovendien niet legitiem", aldus Thiéry. Een samenwerking was voor De Bruycker echter een voorwaarde. “Als dit niet het geval is, stel ik mijn ambt opnieuw ter beschikking. We willen niet verantwoordelijk zijn voor het niet functioneren van het bestuur in onze gemeente", aldus De Bruycker eerder dit weekend.