dermez.jpg

Doomst versterkt met Dermez zijn absolute meerderheid in Gooik

woe 23 sep 2015

Christa Dermez, die bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen nog het boegbeeld was van de Open VLD in Gooik, stapt over naar de CD&V van burgemeester Michel Doomst. Die versterkt daardoor zijn absolute meerderheid in de gemeenteraad. De CD&V heeft er nu 14 van de 21 zetels.  

Door een vertrouwenskwestie bij de plaatselijke partijleiding verliet Christa Dermez 2 jaar geleden de Open VLD. Nochtans was Dermez bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen lijsttrekker voor de Gooikse liberalen. Sinds het conflict zetelde ze als onafhankelijke in de Gooikse gemeenteraad.

Maar nu stapt ze dus over naar de CD&V van burgemeester Doomst. “Als ik zie hoe de leden van deze partij wel aan hetzelfde zeel kunnen trekken, ervaring en kennis willen delen en constructief samenwerken, lag een overstap voor de hand. In plaats van aan de zijlijn toe te kijken en kritiek te geven, bouw ik liever actief en constructief mee aan de toekomst van Gooik”, aldus Dermez in een persbericht. Burgemeester Doomst versterkt daardoor zijn absolute meerderheid. Van de 21 zetels worden er nu 14 ingepalmd door de CD&V.