Groen en Vooruit samen naar de kiezer

Groen+ en Vooruit trekken samen naar de Grimbergse kiezer

vrij 22 maa

In Grimbergen trekken Groen+, Vooruit en onafhankelijken samen naar de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Gerlant van Berlaer en Katrien Le Roy zullen de lijst trekken. “We delen vaak dezelfde standpunten in de gemeenteraad en willen samen een sterk sociaal, duurzaam en toekomstgericht programma”, zegt Mark Cuvelier, voorzitter van Vooruit Grimbergen.

Groen+ en Vooruit hebben vandaag samen 8 van de 33 zetels in handen. “We zijn het enige progressieve alternatief in de gemeenteraad”, klinkt het bij de partijen, die Gerlant van Berlaer en Katrien Leroy naar voren schuift als lijsttrekkers. “We willen dat echt als duo doen” benadrukken ze. “We zetten onze ervaring samen in om een betrouwbare basis te bieden aan de nieuwe onafhankelijke én de jongere kandidaten. We combineren op die manier ervaring met frisse en nieuwe ideeën.”

Ruimte voor jongeren is er met de 23-jarige Luca Maton en de 28-jarige Elien Broos. De lijst wordt geduwd door Eddie Boelens van Groen+ en Bouchra Ben Mekki van Vooruit, ook als duo. Ze zetten met volle goesting zijn schouders onder de gezamenlijke lijst. “De lijst vertegenwoordigt iedereen die vindt dat het duurzamer en socialer kan. Ik denk dat ruimdenkende, positief ingestelde en vooruitstrevende Grimbergenaren zich hiermee verenigen”, klinkt het.