gemeenteraad_linkebeek.png

Homans benoemt Yves Ghequiere tot burgemeester van Linkebeek

don 17 sep 2015

Vlaams minister van Binnenlands bestuur Liesbeth Homans heeft Yves Ghequiere benoemd tot burgemeester van Linkebeek. Ghequiere is een partijgenoot van Damien Thiéry die vorige week opnieuw door de gemeenteraad werd voorgedragen als waarnemend burgemeester. Ghequiere is momenteel schepen.

Begin deze maand stuurde Homans nog provinciegouverneur De Witte naar de gemeenteraad van Linkebeek om te controleren of er een nieuwe kandidaat-burgemeester zou worden voorgedragen. (Lees ook: Meerderheid Linkebeek houdt vast aan Thiéry') Dat gebeurde niet en dus heeft de minister nu zelf de knoop doorgehakt.

Door de benoeming van Yves Ghequiere, die in  2012 op de lijst van Thiéry verkozen werd met de op een na meeste voorkeurstemmen en momenteel schepen is, respecteert Vlaams minister Homans naar eigen zeggen de verkiezingsuitslag en toont ze respect voor de lokale democratie en de politieke machtsverhoudingen. Ze hoopt dat er zo eindelijk een einde komt aan de lang aanslepende kwestie van de niet-benoemde burgemeesters in de faciliteitengemeente

De gouverneur van Vlaams-Brabant zal de kersverse burgemeester van Linkebeek uitnodigen om spoedig de eed af te leggen.

Foto: schepencollege Linkebeek, v.l.n.r. Veerle De Brael (secretaris), Damien Thiéry, Yves Ghequiere, Paul Sedyn