Roger Heyvaert en Ella De Neve
© Joris Herpol

LB+ krijgt versterking van oud-burgemeester en voormalig schepen uit buurgemeente

woe 13 maa

De lijstvorming van LB+ in Meise krijgt steeds meer vorm: naast lijsttrekker en schepen Tom Heyvaert, is nu ook de lijstduwer gekend. Zo zal gewezen burgemeester en gemeenteraadslid Roger Heyvaert (79) de lijst duwen. Verrassing van formaat: provincieraadslid Ella De Neve (43), die zestien jaar schepen was in buurgemeente Merchtem, staat op de tweede plaats van de LB+-lijst.

“Ik wil me nog eens volledig smijten”, zegt gewezen burgemeester Roger Heyvaert, die van in 1989 in de gemeenteraad van Meise zetelt en het langst zetelend raadslid is in de gemeente. “Ik was ook burgemeester van 1995 tot 2006. Ik doe nog altijd heel graag aan politiek, ook als gemeenteraadslid. Dat is voor mij mensen helpen, aan dienstbetoon doen. Vandaag is de politiek anders geworden, maar ook 50-plussers verdienen een stem in de politiek.”

Roger Heyvaert maakt als gemeenteraadslid deel uit van de meerderheid, maar belandde met zijn lijst ook al drie keer in de oppositie. “Er werd telkens een coalitie tegen ons gesmeed, maar in 2021 kwam er een coalitiewissel en heeft de jonge generatie van LB+ met drie schepenen het overgenomen. Zij doen het overigens goed, we willen met LB+ opnieuw de grootste partij worden.”

Van Merchtem naar Meise Inmiddels maakte provincieraadslid Ella De Neve (43) bekend dat ze kandidate is voor LB+ op de tweede plaats, als vrouwelijke lijsttrekker naast lijsttrekker en schepen Tom Heyvaert. “Ik ben nieuwkomer bij LB+”, zegt De Neve. “Meise is al even mijn thuis,ik leerde hier dertien jaar geleden mijn echtgenoot kennen.” De roots van De Neve liggen in Merchtem. Daar geraakte ze op haar 18de voor het eerst verkozen als gemeenteraadslid, later werd ze tot 2016 eerste schepen van de gemeente. Vandaag is ze nog provincieraadslid. “Het kriebelt om mij opnieuw lokaal in te zetten, deze keer in mijn nieuwe thuis, ik wil me inzetten met een frisse en nieuwe blik voor de Meisenaars.”