lacres_peter.jpg

Nieuwe 'meerderheid' in Pepingen

zon 20 sep 2015

De Pepingse CD&V-Sp.a gaat nauw samenwerken met schepen Peter Lacres en vormt op die manier een ‘nieuwe meerderheid’, die het beleid in de gemeente kan sturen.

 

Meerderheid wordt minderheid
Het rommelt al enige tijd binnen de coalitie die Pepingen bestuurt. In maart besliste schepen Peter Lacres om de fractie LvB - N-VA te verlaten. (Lees ook: 'Schepen Lacres verlaat N-VA in Pepingen') Sindsdien zetelt hij als onafhankelijke. Hij nam het onder meer niet meer dat lopende dossiers van de vorige coalitie en goede voorstellen van de huidige oppositie werden afgevoerd. 
 
Nu Lacres zijn karretje aan CD&V-S.pa hangt, vormen ze samen een nipte meerderheid van acht zetels. Het huidige bestuur van LvB en N-VA wordt bijgevolg de facto in de minderheid gesteld.   
 
Positieve voorstellen en oplossingen
“We willen in deze situatie niet aan afbraakpolitiek doen, maar van uit onze rol in de gemeenteraad op een positieve manier voorstellen en oplossingen aanbrengen", vertelt CD&V-voorzitter Suzanne De Cort. "Als nieuwe ‘meerderheid’ willen we in gesprek gaan met het bestuur, maar eens er beslissingen genomen worden, wensen we ook dat het college het beleid op een loyale wijze uitvoert. Anders kunnen we niet anders dan vaststellen dat onze gemeente nog moeilijk bestuurbaar is."
 
Op de gemeenteraad van dinsdag 22 september brengt de ‘nieuwe meerderheid’ al enkele voorstellen naar voor.