de_bruycker2.jpg

Nog geen overleg met Franstalige meerderheid in Linkebeek

din 13 okt 2015

Er is nog geen overleg geweest tussen de Nederlandstalige burgemeester De Bruycker en de Franstalige meerderheid in Linkebeek.

Precies een week geleden legde Eric De Bruycker de eed af als burgemeester van Linkebeek. Met de benoeming wou minister Homans een einde maken aan de burgemeestercarrousel waarbij telkens Damien Thiéry werd voorgedragen. Thiéry was sinds 2007 waarnemend burgemeester. Maar Homans weigerde hem te benoemen omdat hij meermaals de taalwetgeving met de voeten had getreden.

De Bruycker aanvaardde de sjerp maar op voorwaarde dat er snel kon samengewerkt worden met de Franstalige meerderheid. Hij geeft zichzelf hiervoor drie weken termijn.

De Bruycker was vorige donderdag weliswaar aanwezig op het schepencollege. Maar tot dusver was er nauwelijks contact met de Franstalige politici. “Over enkele weken moet duidelijk zijn of ze al dan niet willen samenwerken. Als wij bovendien een kandidaat vinden als burgemeester die aanvaardbaar is voor meerderheid en minderheid ben ik bereid onmiddellijk mijn ambt neer te leggen”, zegt De Bruycker in de Standaard.