De lijsttrekkers van Pro Merchtem en Vista

PRO Merchtem en Vista bundelen krachten in verkiezingskartel

zat 23 maa

PRO Merchtem en Vista nemen gezamenlijk deel aan de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024 in Merchtem. Het nieuwe kartel, dat onder de vlag PRO Merchtem opkomt, wil na de verkiezingen van oktober 2024 deel uitmaken van het bestuur en is dus de uitdager van de huidige meerderheid van LVB en CD&V Plus.

PRO Merchtem behaalde bij de vorige verkiezingen zeven van de 25 zetels in de gemeenteraad en werd de grootste oppositiepartij. Vista is een nieuw nationaal initiatief, dat recent ook lokaal door geëngageerde Merchtemnaren boven de doopvont werd gehouden. Door de krachten te bundelen, mikken beide partijen op een mooie uitslag in oktober. “Samen staan we sterker,” zegt gemeenteraadslid en oprichter Joris Verspecht van PRO Merchtem. “We brengen op deze manier een sterk team op de been waarmee we nog beter kunnen opkomen voor de belangen van onze inwoners en ondernemers. Dit unieke kartel brengt twee dynamische en vernieuwende bewegingen samen met als doel er vol voor te gaan in oktober.”

“Vista en PRO Merchtem vinden elkaar in de visie op een duurzame toekomst voor onze gemeente”, vullen Wim Gerarts en Jan Wijns van Vista aan. “Daarbij moet opnieuw het belang van de inwoners en niet dat van de politicus centraal staan. We geloven dat een open dialoog tussen alle gemeenteraadsleden, schepenen en de burgers essentieel is voor een succesvol bestuur. Vista wil ook in Merchtem vernieuwend zijn. We willen niet alleen meedoen, maar ook echt beleid voeren.”

“Kwart van de stemmen” “Al in 2018 behaalden we met PRO Merchtem bijna een kwart (24,4 procent, red.) van de stemmen in Merchtem”, weet fractieleider Toon Dours van PRO Merchtem. “Met de verkiezingen in zicht, blijven we er nu ook nog elke dag vol voor gaan. Ondanks de uitsluiting uit het bestuur in 2018, zijn we altijd nieuwe ideeën en voorstellen blijven doen.”

“We hebben de ambitie om het in 2024 veel beter te doen. De lijst van PRO Merchtem wordt nu verruimd met Vista en onafhankelijke kandidaten. PRO Merchtem is een sterk merk, de naam van de lijst blijft dus zeker behouden. Met de steun van Vista en enkele onafhankelijke kandidaten, zullen we samen de uitdagers worden van de huidige meerderheid.”