homans.png

Situatie in Linkebeek is onder controle, zegt Homans

woe 7 okt 2015

De situatie in Linkebeek is onder controle.  Dat zegt Vlaams minister van Binnenlandse Aangelegenheden Liesbeth Homans.  Zij werd vanmiddag in het Vlaams Parlement ondervraagd over de kwestie.

Homans kreeg vragen van Tom Van Grieken van Vlaams Belang en van de vroegere burgemeester van Linkebeek, Christian Van Eycken.  Zij wilden van haar weten hoe het nu verder moet. “Mocht dit gaan over een burgemeester die de wet overtreedt  in een andere Vlaamse gemeente zou ik net hetzelfde doen. Bovendien waren er al 2 uitspraken van de Raad van State. Dus ik heb gedaan wat ik moest doen en voorlopig ga ik het daar bij laten. Linkebeek wordt nu op een wettige manier bestuurd. En ik denk dat de situatie onder controle is”, aldus minister Homans.  

Volgens Van Grieken blijft Thiéry intussen de facto burgemeester van Linkebeek. "Ook op de website van de gemeente is alles bij het oude gebleven. U heeft de zwartepiet doorgeschoven naar een brave Nederlandstalige", aldus de Vlaams Belanger. "We moeten ervan uitgaan dat de verkozenen in Linkebeek het beste voorhebben met hun inwoners. Deze week vindt er alvast een college plaats waaraan ook De Bruycker zal deelnemen", verdedigde Homans zich.