van_biesen.jpg

Van Biesen verlaat na 32 jaar gemeenteraad in Kraainem

maa 26 jan 2015

Luk Van Biesen (Open VLD) stopt met de gemeentepolitiek in Kraainem. Volgens Van Biesen is de combinatie met zijn parlementaire activiteiten niet langer vol te houden.

32 jaar lang was Van Biesen gemeenteraadslid in Kraainem. Zes jaar lang was hij ook schepen. In 2004 nam hij ontslag als schepen omdat hij toen ook voor het eerst verkozen werd als Vlaams volksvertegenwoordiger. Maar Van Biesen heeft in 32 jaar naar eigen zeggen slechts 3 keer de gemeenteraad gemist. Hij herwerkte de Vlaamse lijst Kraainem Samen tot de lijst Open, een lijst waar ook gematigde Franstaligen en Europeanen een plaats kregen. “Als ik terugblik ben ik vooral trots dat ik aan de basis lag van het cultureel centrum De Lijsterbes, de Nederlandstalige gemeenteschool, de Nederlandstalige bibliotheek en de Nederlandstalige muziekacademie”, glimlacht Van Biesen.

“Maar het huidig parlementair werk als woordvoerder van financiën, begroting en grondwet slorpt veel tijd op en maakt het moeilijk om alle lokale vergaderingen mee te maken”, verduidelijkt Biesen zijn ontslag. Morgen wordt het zijn laatste gemeenteraad. Van Biesen zal worden opgevolgd door Open-voorzitter Luc Timmermans.