denk_dilbeek.jpeg

Vier Dilbeekse partijen trekken samen als Denk Dilbeek naar verkiezingen

vrij 9 dec 2022

Denk Dilbeek trekt als nieuwe verbindende partij naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2024. De nieuwe politieke partij is een samengaan van de Dilbeekse partijen cd&v, DNA!, Groen en Vooruit, maar ook heel wat geëngageerde burgers maken deel uit van de partij. Zo is de partij geen klassiek kartel, maar een partij met volledige focus op Dilbeek.

 

Op zondag 13 oktober 2024 trekken we opnieuw naar de stembus en verkiezen we onder andere nieuwe lokale besturen. Na een grondige analyse en veel overleg willen de Dilbeekse partijen  cd&v, DNA!, Groen en Vooruit het deze keer over een andere boeg gooien. De partijen kiezen voor een project dat (nationale) politieke tegenstellingen overstijgt en krachten bundelt in het belang van Dilbeek. Denk Dilbeek gaat voor een wijkgerichte aanpak en wil positief focussen op de karakteristieken van Dilbeek. “We zijn niet eenkleurig, maar vertegenwoordigen alle Dilbekenaren. De kleur van ons logo verloopt van geel naar blauw en omarmt de diversiteit die zich daartussen bevindt,” klinkt het.

Vandaag hebben cd&v, DNA!, Groen en Vooruit 10 van de 35 zetels in de Dilbeekse gemeenteraad. Tussen 2013 en 2018 maakten de partijen samen met N-VA een tijd lang deel uit van een nipte meerderheid. Sinds 2019 vormen N-VA en Open VLD de meerderheid in Dilbeek.