Robin Hendrix gaat topsport combineren met job als militair

vrij 5 nov 2021

Zondag neemt Robin Hendrix uit Kapelle-Op-den-Bos deel aan de Crosscup Veldlopen in Mol. Zijn ambitie is duidelijk: hij wil de wedstrijd winnen, want dit is de enige wedstrijd waar hij deze winter aan deelneemt, want… hij wordt militair.

Vorige maand verbeterde Hendrix nog samen met het Runners’ lab Athletics Team het Belgisch record op de Ekiden. De atleet staat dus scherp en een Europees record behalen op de marathon in estafettevorm moet mogelijk zijn. “Normaal gezien moeten we zelfs een tweetal minuten sneller kunnen dan het Europees record,” aldus Hendrix. Zondag zet hij dan ook alles op alles. “Ik heb al gehoord dat er een stevige concurrent is uit Duitsland, maar da’s tof. Ik ga voor de winst.”

Na de wedstrijd in Mol wordt Hendrix soldaat. Hij krijgt een tweejarig profcontract bij Defensie. Daardoor kan hij volledig leven voor zijn sport, maar eerst moet hij wel een opleiding tot militair volgen. Na de winter start hij dan met de voorbereiding van het sportieve zomerseizoen. Half juli wil hij er bij zijn op het WK Atletiek in het Amerikaanse Oregon. Daar wil hij pieken op de 5.000 meter.