Eindelijk zomer, en net nu is waterspeeltuin stuk

Eindelijk zomer, en net nu is in Halle waterspeeltuin stuk

1 maand geleden

Drie jaar na de opening is de waterspeeltuin naast het zwembad Hallebad in de stad Halle al stuk. Oppositiepartij N-VA vraagt om de speeltuin dringend te herstellen. “Binnenkort begint de grote vakantie. Kinderen moeten dan kunnen spelen in een volledig herstelde waterspeeltuin”, vindt gemeenteraadslid Benjamin Swalens. Het stadsbestuur hoopt tegen de start van de zomervakantie alles te herstellen.

Het kwik klimt richting 28 graden vandaag. Bij zo’n temperaturen is verfrissing welgekomen. Al is dat in de stad Halle momenteel een tikkeltje moeilijker, want de waterspeeltuin is stuk. “Doordat beide pompen al even stuk zijn, kunnen de kinderen geen water meer oppompen en zijn de verschillende speelelementen nutteloos geworden. Ook het zeil dat voor schaduw zorgde maar kapot is, werd nog niet vervangen”, weet N-VA-gemeenteraadslid Benjamin Swalens. “We willen dat er voor elke nieuwe realisatie een onderhoudsplan vastligt vanaf de start. Dat wordt nu vaak vergeten waardoor zaken rapper slijten en men dan na enige tijd een dure herstelling moet laten uitvoeren”, besluit Benjamin Swalens.

De waterspeeltuin werd uitgevoerd als een van de winnende ideeën van de actie ‘Idee zkt stad’ waarbij inwoners ideeën voor een leefbaarder Halle mochten geven. Aan de waterspeeltuin hangt een prijskaartje van 300.000 euro. De stad Halle zegt bezig te zijn met de herstellingen. “Eén van de twee pompen is waarschijnlijk defect door vandalisme, van de andere hebben we de oorzaak nog niet kunnen achterhalen”, zegt bevoegd schepen Louis Van Dionant. “We hebben de aannemer en de onderaannemer gecontacteerd om dit euvel zo snel mogelijk op te lossen. Wij hebben met de fonteinen een onderhoudscontract en die worden maandelijks gecontroleerd. Maar de pompen zijn populair bij de kinderen. Der nooit niet meer gaat voorvallen, dat is onbestaande.”