Leerlingen Sint-Franciscus in Roosdaal pakken streekproducten in

Leerlingen Sint-Franciscus Roosdaal maken en verkopen ontdekkingsboxen Straffe Streek

don 28 maa

Tafeldruiven uit Hoeilaart en Overijse of een geuze uit de Zennevallei. Al een kwarteeuw promoot Straffe Streek al die topproducten, maar nu slaat de organisatie de handen in elkaar met de leerlingen van Sint-Franciscus in Roosdaal. Zij zullen ontdekkingsboxen maken én verkopen. Dat doen ze naar aanleiding van de vijfde editie van de Markt van de Smaak, eind mei in Pamel. Elke verkochte box is goed voor vijf euro voor de school.

"Mijn taak is dozen vouwen en klaarmaken voor de anderen," vertelt Dorian terwijl hij hard aan het werk is. "We werken samen met de andere school om centjes te verdienen. De ervaring is goed voor als we later zelfstandig gaan werken," vult Paulien aan. "Advocaat is mijn favoriete streekproduct, heel lekker."

Samen met hun medeleerlingen vullen en verkopen ze ontdekkingsboxen van Straffe Streek. Directrice Ingrid Limbourg vindt het fantastisch om haar leerlingen te zien uitblinken. "Het is voor hen een mooie kans om te tonen wat zij allemaal kunnen. Digitaal bestellen en verkopen is de dagelijkse realiteit, het is goed dat ze daarmee kennismaken."

Daan Vanhorenbeek, projectexpert Straffe Streek: "We vonden het een leuk idee om een keer met een ander doelpubliek te werken. Wij staan voor een maatschappij die werkt rond inclusie en dan vonden we het een mooie kans om met leerlingen van het buitengewoon onderwijs iets op poten te zetten."