img_3757.jpg

Kade in Vilvoorde blijft leeg

zat 21 nov 2015

Wat een groot Sinterklaasfeest in Vilvoorde had moeten worden, is door de terreurdreiging in Brussel geëindigd in mineur. Toch waren nog enkele onwetende ouders en grootouders naar de kade in Vilvoorde afgezakt waar de Sint en zijn Pieten zouden aanmeren. "We wilden geen enkel risico nemen", zegt schepen van Feestelijkheden Johan Serkeyn.

Vanmorgen annuleerde de stad Vilvoorde alle publieke activiteiten als gevolg van het verhoogde dreigingsniveau in Brussel. “We liggen te dicht bij Brussel. We grenzen zelfs aan Brussel. Ook de plaats waar de Sint aanmeert en het kanaal is een verbindingsweg met het Brussels Gewest. We wilden dus geen risico’s nemen", vertelt ons schepen van Feestelijkheden Johan Serkeyn.

Toch kwamen vanmorgen nog enkele onwetende ouders en grootouders opdagen aan de kade. “We geven toe aan angst. Hoe moet ik dit uitleggen aan mijn kinderen”, zuchtte een vader. Andere ouders hadden dan weer begrip voor de beslissing van de stad Vilvoorde. (Lees ook: 'Vilvoorde hanteert dreigingsniveau '4')