rush_sihk_tempel002_001.jpg

Sikhgemeenschap Vilvoorde reageert woedend op sluiting

din 21 okt 2014

De sikhgemeenschap is niet te spreken over de beslissing van Vilvoords burgemeester Hans Bonte om hun tempel voor 1 maand te sluiten. 

De sikhtempel in Vilvoorde zou door mensenhandelaars gebruikt worden als tijdelijk verblijf voor illegale Indiërs.  Maar de sikhgemeenschap van Brussel en Vilvoorde, die hier wekelijks met 2000 gelovigen komt bidden, ontkent elke betrokkenheid.  Zij zijn naar eigen zeggen het slachtoffer van iets waar ze zelf niet verantwoordelijk voor zijn.  “Wij komen hier om te bidden, niet om iets fout te doen.  Als hier illegalen zijn dan moet de politie optreden”, zegt Dhillon Singh van de Brusselse sikhgemeenschap.  Volgens Gusmeet Singh is dit niet meer dan een politieke stunt van de Vilvoordse burgemeester.  “Als de politieke leiders voedsel uitdelen aan het Noordstation, noemen ze dat liefdadigheid.  Als wij dat doen, is het een misdaad”, aldus nog Singh.

Burgemeester Bonte benadrukt dat hij het grootste respect heeft voor alle geloofsgemeenschappen.  Maar volgens hem is het geloof hier niet meer dan een dekmantel van een criminele organisatie.  Bekijk hier het volledige interview met burgemeester Bonte.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"21742","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"1080","width":"1920"}}]]