markt_vilvoorde_geannuleerd2.jpg

Vilvoorde hanteert dreigingsniveau ‘4’, alle publieke activiteiten geannuleerd

zat 21 nov 2015

De stad Vilvoorde annuleert alle publieke activiteiten die vandaag in de Zennestad gepland waren. Zowel de aankomst van de Sint, het Soepfestival en het circus worden geannuleerd. Aanleiding is het verhoogde dreigingsniveau voor het Brussels Gewest dat werd opgetrokken van 3 naar 4. 

De burgemeester van Vilvoorde heeft in overleg met de politiediensten beslist om alle publieke activiteiten vandaag in de stad te annuleren. Aanleiding is de verhoging van het dreigingsniveau in het Hoofdstedelijk Gewest Brussel en de voorzorgsmaatregelen die daaraan gekoppeld worden. Vilvoorde behoort welsiwaar tot het Vlaams Gewest (waar het niveau voorlopig op 3 blijft) maar toch volgt Vilvoorde de veiligheidsvoorschriften voor Brussel. “Op deze manier willen we de maximale veiligheid garanderen”, zegt schepen Serkeyn in gesprek met RINGtv.Zowel de aankomst van de Sint, het Soepfestival en het circus worden geannuleerd. Ook de wekelijkse markt zal niet doorgaan. Dat laat de politie van de zone Vilvoorde-Machelen weten. "Ik kom al 50 jaar naar de markt in Vilvoorde. Dit heb ik nog nooit meegemaakt", vertelde ons één van de marktbezoekers.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"38448","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"308","width":"610"}}]]

De wekelijkse markt in Vilvoorde werd vanmorgen uit veiligheidsoverwegingen ontruimd.

Ook alle thuiswedstrijden van BAVI Vilvoorde vandaag worden afgelast. Dat heeft de Vlaamse Basketballiga beslist. Verplaatsingen gaan wel gewoon door. Dat laat de club weten via Twitter.

Tot slot wordt ook het concert van Daan vanavond in CC 't Bolwerk afgelast. het concert wordt verplaatst naar een latere datum, maar het is nog niet bekend wanneer precies. Het Bolwerk belooft alle tickethouders persoonlijk te informeren.