kampenhout-sas_ademt.jpg

Actiecomité tevreden met nieuw PRUP voor Kampenhout-Sas

woe 25 feb 2015

Het actiecomité ‘Kampenhout-Sas Ademt’ is tevreden met het nieuw provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan dat gisteren door de provincieraad werd goedgekeurd.

Door een uitspraak van de Raad van State werd het vorige PRUP vernietigd en was er een juridische leegte ontstaan rond Kampenhout-Sas. Maar dinsdag werd een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan vastgesteld waardoor de kans op een afvaloven in Kampenhout-Sas opnieuw wat kleiner wordt”, zegt Bert François van het actiecomité Kampenhout-Sas Ademt.

De overheden die zich moeten uitspreken over een vergunning zullen in ieder geval rekening moeten houden met het nieuwe PRUP ook al is dat zelf nog het onderwerp van een openbaar onderzoek. Ook kan Recover Energy, dat graag een afvalverbrandingsoven wil bouwen in Kampenhout-Sas, opnieuw naar de Raad van State trekken om het ruimtelijk uitvoeringsplan laten vernietigen. “De strijd is dus nog lang niet gestreden, maar we kunnen met de beslissing van gisteren toch weer een beetje beginnen dromen van een ovenvrije toekomst voor onze regio”, aldus Bert Francois.