zavo.jpg

Leerlingen van ZAVO organiseren diversiteitsfestival

vrij 22 sep

De leerlingen van de 3e graad van de secundaire school ZAVO in Zaventem organiseren in het Feldheimpark een diversiteitsfestival voor hun medeleerlingen. Hun doel is benadrukken hoe waardevol en fascinerend élke cultuur is.

ZAVO brengt veel culturen samen. Naar aanleiding van het gloednieuwe DiverZity Festival van de gemeente Zaventem, willen de leerlingen ook graag iets doen rond het thema. “Diversiteit is een waardevol gegeven en we willen graag laten zien hoe uniek en fascinerend elke cultuur is”, vertelt Aurelie, één van de organiserende leerlingen. “Na het spijtige incident aan het treinstation in Zaventem willen we bovendien onze school positief onder de aandacht brengen.”

Sarah Bekambo van het TRILL collectief uit Leuven opent de namiddag met slam poetry. Daarna volgt een modeshow waarin leerlingen kledij uit hun cultuur showen. Na de modeshow barst het feest los met een free podium. Doorlopend kan je terecht bij verschillende eetstandjes met eten uit België, Italië, Polen, Albanië, Kosovo, Pakistan, Turkije, Marokko, Congo en Latijns-Amerika.

Een sfeerverslag krijg je in ons nieuws.