Oetingse verenigingen willen Paralympische droom van G-badmintonner Brent waar maken

zon 31 maa

Twaalf verenigingen uit Oetingen (Gooik) zetten zich als één man achter Brent. In 2019 had die een ongeluk met zijn paard waardoor hij nu in een rolstoel zit. Brent wil als G-badmintonner in 2028 naar de Paralympische Spelen van Los Angeles, maar dat kost handenvol geld.

De Paralympische Spelen van Parijs van deze zomer komen te vroeg voor Brent. Daarom mikt hij op die van Los Angeles in 2028. Om zich te kwalificeren voor het G-badminton moet hij een bepaalde ranking halen en dat kan alleen door goed te spelen op internationale tornooien. Deelnemen aan zo’n tornooien kost geld: vliegtuigtickets, hotelkosten,… Daarom zamelen 12 Oetingense verenigingen geld in: Wielerclub Gooik Sportief, de scouts van Oetingen, voetbalclub SK Oetingen, de oud-scouts, Okra, Femma, de Oetingse Kookvrienden, VC ’t Groenewoud, de Oetingse Petanqueclub, de vzw Parochiale Werken en café ’t Vijfde Wiel.

Tom Amijs van Joggingclub Oetingen bracht de verenigingen samen. “Ik heb bewondering voor Brent. Hij laat zich niet ontmoedigen door zijn verlamming en gaat vol voor zijn droom. Dat willen we steunen. Vorig weekend organiseerden we een carwash en die bracht 1000 euro op. De bedoeling is om dit jaar nog ruim 10.000 euro in te zamelen. ”

29 juni vindt in Oetingen een groot loopevent plaats voor Brent met randactiviteiten waaronder badmintonwedstrijden en een veiling van o.m. gesigneerde voetbaltruitjes. Ook de opbrengst van Dwars door Oetingen gaat naar Brent.

Brent zelf is bijzonder dankbaar: “Dit is heel mooi om te zien. Ik had niet verwacht dat zoveel mensen me zouden steunen in een doel dat toch nog ver ligt.”

Je kan de weg naar Los Angeles volgen via de Facebookpagina van Brent. Wil je Brent steunen dan vind je alle info op de website van Joggingclub Oetingen www.jcoetingen.be.